Voedselbos

MENU

Welkom! De webshop is gesloten tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken. Onze plantenwinkel op onze kwekerij blijft uiteraard open en staat boordevol frisse planten. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Cadeaubonnen worden wel verstuurd.

Voedselbos Kwekerij Arborealis


Voedselbos kwekerij Arborealis is een aanvulling op het assortiment bijzondere bomen en heesters van Kwekerij Arborealis. Na jaren intensief bezig geweest te zijn met het kweken en testen van bomen en heesters die met name om hun sierwaarde geteeld worden, werd het tijd voor een nieuwe dimensie. Het assortiment van Voedselbos kwekerij Arborealis is daarop het antwoord. Voedselbosplanten zijn namelijk niet alleen mooi, maar ook eetbaar. Zo kan het aangename met het nuttige gecombineerd worden; een mooie deels eetbare (permacultuur) tuin die tegelijkertijd de bron kan zijn van een deel van uw - duurzame- voedselvoorziening!

De gezichten en handen achter Arborealis zijn  Micha Wieland en Sietske Metz. De compagnons begonnen al met kweken tijdens hun studie boomteelt aan de Gerard Adriaan van Swieten tuinbouwschool te Frederiksoord.

‘Door de jaren heen groeide de kwekerij langzaam uit tot het resultaat van vandaag. Steeds weer inspelend op de markt, maar altijd uitgaande van onze eigen interesses. Naast het opbouwen van collecties en het selecteren van tuinwaardige bomen en heesters heeft duurzame voedselproductie altijd onze interesse gehad. Het kweken, selecteren en uiteindelijk aanbieden van voedselbosplanten is daar het antwoord op. Bijna alle voedselbosplanten worden op de kwekerij met zorg opgekweekt en vinden hun weg binnen Europa via diverse afzetkanalen.
In de ruime verkoophoek staan de Voedselbosplanten op alfabet gerangschikt en zijn voorzien van informatie. We  helpen u graag op weg.'

Openingstijden
De kwekerij is te bezoeken vanaf maart tot december op donderdag, vrijdag en zaterdag. Van mei tot september ook op woensdagen open.  Tussen december en maart kunnen planten op afspraak afgehaald worden.

  
Graag tot ziens op de kwekerij, 
 
Micha Wieland & Sietske Metz