Voedselbos

MENU

Welkom! De webshop is gesloten tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken. Onze plantenwinkel op onze kwekerij blijft uiteraard open en staat boordevol frisse planten. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Cadeaubonnen worden wel verstuurd.

Planten bestellen

Planten kweken is ons vak en dat heeft soms voorrang op het versturen van planten. Lees daarom onze werkwijze goed door.

Planten ophalen:
Onze voorkeur gaat uit naar bestellingen die worden opgehaald, we zijn blij met iedere bestelling die we niet hoeven in te pakken.
Afhaalorders hebben een veel kortere levertijd en bovendien kun je ons op de kwekerij ontmoeten en kan je met je vragen bij ons terecht!
Na het plaatsen van je bestelling, gaan we verzamelen en ontvang je een bevestiging zodra je bestelling klaar staat. De levertijd varieert van 1 werkdag tot enkele werkdagen.

Je kunt van deze service gebruik maken in de periode januari tot en met april en van september tot en met december.

Planten verzending
Na het plaatsen van je bestelling volgt er een automatische reply met daarin het overzicht van je bestelling. Wij gaan controleren of alle planten voorradig zijn en berekenen de verzendkosten, Hierna versturen we een bevestiging met daarbij een betaallink. Let op dat er opmerkingen of wijzigingen kunnen zijn geplaatst door ons.
Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling verzameld en verstuurd. We reserveren bestellingen 14 dagen, blijft de betaling uit dan komt je bestelling te vervallen.

Planten inpakken is vakwerk en een tijdrovende klus, houd er rekening mee dat levertijden in drukke periodes op kunnen lopen tot meer dan 10 werkdagen.

Je kunt van deze service gebruik maken van februari tot en met april en van september tot en met december.
Bij iedere bestelling ontvang je van ons een handige planttips en weetjes!

Buitenland verzending
Voorheen verstuurden we door heel Europa, we hebben dit aangepast naar alleen verzending binnen Nederland en België.
We versturen alleen nog binnen Nederland en België, omdat we onze milieu-impact willen verkleinen. We hopen dat kwekers in de overige EU-landen het kweken van dit assortiment oppakken, zodat iedereen binnen eigen land planten kan kopen.

De kwekerij bezoeken:
Van maart tot december zijn we iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Van mei tot september ook op woensdagen.
Ons aanbod in de fysieke plantenwinkel is groter dan de voorraad in de webshops; je kunt op de kwekerij net die ene plant treffen die online niet meer beschikbaar is en bovendien zijn sommige liefhebbersplanten alleen hier te vinden en niet online!